Invent

Sollicitatietraining: onderscheidend solliciteren


Onderscheidend Solliciteren

 

Vanaf de rol van Intercedent bij een Uitzendbureau tot mijn huidige werk als (Corporate) Recruiter heb ik in de afgelopen 10 jaar heel wat CV’s en kandidaten voorbij zien komen. Hierdoor weet ik waar Recruiters op letten in een CV en bij een sollicitatiegesprek. Wil jij weten hoe jij jouw CV op een vacature kunt schrijven en wil je ook meer kans maken  om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek?  Wil jij weten hoe jij jouw CV op een vacature kunt schrijven en ben je op zoek naar tips om van jouw sollicitatiegesprek naar je droombaan te komen?

 

Solliciteren is in feite niks anders dan jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Een Recruiter  of HR manager let dan ook op meer punten in jouw ‘presentatie’ dan je misschien je kunt voorstellen. Dit begint al bij een goed CV en treffende motivatie.  Als Recruiter ken ik deze essentiële punten dan ook door en door en kan ik je daarin begeleiden.

 

Wat te doen:
Bedenk vooraf wat voor jou nodig is. Misschien weet je van jezelf dat je hele goede brieven kunt schrijven, omdat je vaak uitgenodigd wordt op gesprek, maar blijft het bij dat ene gesprek.
Of word je minder vaak op gesprek uitgenodigd, terwijl je veel brieven verstuurd? Kies dan voor de begeleiding die je helpt met het schrijven van je CV en je motivatie.
Wil je juist vaker gevonden worden door Recruiters en ben je niet heel goed thuis in het schrijven van je Linkedin profiel? Lees hieronder verder voor de diverse mogelijkheden.