Invent

Sollicitatietraining: onderscheidend solliciteren


Onderscheidend Solliciteren

 

Vanaf de rol van Intercedent bij een Uitzendbureau tot mijn huidige werk als (Corporate) Recruiter heb ik in de afgelopen 10 jaar heel wat CV’s en kandidaten voorbij zien komen. Hierdoor weet ik waar Recruiters op letten in een CV en bij een sollicitatiegesprek. Wil jij weten hoe jij jouw CV op een vacature kunt schrijven en wil je ook meer kans maken  om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek?  Wil jij weten hoe jij jouw CV op een vacature kunt schrijven en ben je op zoek naar tips om van jouw sollicitatiegesprek naar je droombaan te komen?

 

Solliciteren is in feite niks anders dan jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Een Recruiter  of HR manager let dan ook op meer punten in jouw ‘presentatie’ dan je misschien je kunt voorstellen. Dit begint al bij een goed CV en treffende motivatie.  Als Recruiter ken ik deze essentiële punten dan ook door en door en kan ik je daarin begeleiden.

 

Wat te doen:
Bedenk vooraf wat voor jou nodig is. Misschien weet je van jezelf dat je hele goede brieven kunt schrijven, omdat je vaak uitgenodigd wordt op gesprek, maar blijft het bij dat ene gesprek.
Of word je minder vaak op gesprek uitgenodigd, terwijl je veel brieven verstuurd? Kies dan voor de begeleiding die je helpt met het schrijven van je CV en je motivatie.
Wil je juist vaker gevonden worden door Recruiters en ben je niet heel goed thuis in het schrijven van je Linkedin profiel? Lees hieronder verder voor de diverse mogelijkheden. 

 

Mogelijkheden 1-op-1 Sollicitatietrainingen

 

Find a Job
Stap 1 CV & Motivatie schrijven:

Leer de basisbeginselen voor het schrijven van een goed CV op de baan van je dromen.
Wat wil een Recruiter zien op jouw CV? Hoe zorg je dat jij wordt uitgenodigd voor een gesprek? We gaan hierbij aan de slag om jouw CV op een vacature te schrijven. De Recruiter kijkt immers gemiddeld maar 6 seconden naar een CV, dus opvallen met jouw sollicitatie is noodzakelijk om uitgenodigd te worden. 

 

 

Solliciteren via Social Media
Stap 2 Online presentatie

Hoe onderscheid ik mijzelf van andere sollicitanten? Hiervoor bied ik je tips zodat je via Linkedin (en eventueel andere Social Media) beter vindbaar bent voor Recruiters en daarnaast hoe je je kunt onderscheiden. We gaan kijken waar jouw ‘doelgroep’ zich bevindt en hoe je jezelf beter kunt profileren en waar en hoe je online vacatures kunt vinden.

 

 

 

 Hire Me
Stap 3 Het Sollicitatiegesprek

Gefeliciteerd! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! En nu?
Ik help je om je beter voor te bereiden op een gesprek, de lastige of veelgestelde vragen van Recruiters en hoe je overkomt in het gesprek zodat jij het meeste hieruit kunt halen. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn o.a.: de voorbereiding op het gesprek en de vacature & organisatie zelf, wie is je gesprekspartner, je lichaamstaal, je persoonlijke presentatie, je introductie/pitch en eventuele valkuilen.

 

 

Maatwerk mogelijkheden

Graag help ik je met maatwerk oplossingen afhankelijk van jouw eigen ambitie en budget.

Tarief per uur:  € 65,-

Dagdeel:           € 150,-

 

 

Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Neem contact met me op!

Sharon Timmerman

Tel: 06-33901988
mail@sharonrecruitment.nl 
www.sharonrecruitment.nl 

 

 

Reacties van voorgaande kandidaten:

 

Referentie: “Ik kan je verheugd melden dat ik een baan heb gevonden! Ik ben via Linkedin benaderd door de algemeen directeur van het bedrijf waar ik nu voor ga werken. Hij was op zoek naar een directiesecretaresse voor zichzelf en de commercieel directeur. Kortom, een superbaan; helemaal wat ik wilde qua uren en salaris en in dezelfde branche als waar ik hiervoor werkte.  Echt een succesverhaal dat mooi aansluit op jouw blog ‘Hoe word ik gevonden op LinkedIn’. Het werkt dus, want ik ben gevonden!!

 

Referentie: “Dankzij jouw eerdere tips maak ik gebruik van About me. Ik krijg verraste reacties, erg leuk! Het is me in ieder geval gelukt om 3x ergens een voet tussen de deur te krijgen en gesprekken te voeren. Hopelijk binnenkort snel dé baan.”

 

Referentie:Sharon is een ondernemende creatieve en meedenkende zelfstandige. Ze denkt verder dan alleen haar eigen portefeuille. Creatief en persoonlijk zijn de sleutel als het gaat om haar dienstverlening. Sharon bedankt!”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bedrijfsgegevens

Sharon Recruitment & Interim

  • Hogerhorst 91
    6714 LD, Ede
  • Tel. 06 – 33 90 19 88
  • Email
  • KvK: 09206546

Pinterest

Sharon Recruitment & Interim on Pinterest