Hoe Schrijf je een Effectief CV? Tips van een Werving & Selectie Expert

Hoe Schrijf je een Effectief CV? Tips van een Werving & Selectie Expert

Als ervaren Werving & Selectie expert heb ik door de jaren heen talloze CV’s gescreend. Door mijn ervaring van Intercedent tot aan mijn huidige rol als eigenaar van een Werving & Selectiebureau en Interim Corporate Recruiter ben ik goed op de hoogte van wat Recruiters zoeken en hoe je jouw CV kunt optimaliseren om op te vallen tussen de vele sollicitanten. Het is belangrijk om te beseffen dat Recruiters vaak tientallen tot soms honderden CV’s ontvangen voor één vacature, waardoor ze genoodzaakt zijn om snel te ‘screenen’ in plaats van elk CV in detail te lezen.

Belangrijke Tips voor het Schrijven van een CV

Voordat je begint met het versturen van je CV naar potentiële werkgevers, is het essentieel om te bedenken wat voor soort baan en organisatie bij jou past. Lees vacatures grondig door en identificeer de aspecten die voor jou belangrijk zijn. Overweeg of je je thuis voelt bij een multinational of juist bij een MKB-bedrijf, en of je liever individueel werkt of in een team.

Hier zijn enkele belangrijke tips op basis van mijn ervaring met het screenen van CV’s:

  1. Chronologische Volgorde: Schrijf je CV in chronologische volgorde, met je meest recente werkervaring bovenaan. Dit maakt het voor Recruiters gemakkelijker om je loopbaantraject te volgen en te begrijpen waar je momenteel staat. Vermeld oudere banen onderaan, vooral als dit je eerste baan was.
  2. Relevantie: Benadruk relevante stages, bijbanen en werkervaring die aansluiten bij de functie waarop je solliciteert. Voor starters kan het nuttig zijn om stages en bijbanen te vermelden, maar naarmate je meer werkervaring hebt opgedaan, is het niet nodig om elke kleine bijbaan te vermelden.
  3. Aanpassen aan de Vacature: Pas je CV aan op basis van de specifieke vacature waarop je solliciteert. Als je solliciteert op een salesfunctie, benadruk dan je saleservaring per werkgever en specificeer details zoals omzet, klantendatabase en behaalde resultaten.
  4. Managementfuncties: Als je solliciteert op managementfuncties, richt je CV dan op de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden op managementniveau. Geef details over het aantal mensen dat je hebt aangestuurd, je specialiteiten, behaalde resultaten en of je eindverantwoordelijkheid droeg.
  5. Opleidingen en Cursussen: Vermeld altijd of je een diploma hebt behaald en geef relevante opleidingen en cursussen aan. Scheid interne cursussen en opleidingen duidelijk van reguliere opleidingen, en let op de relevantie voor de functie waarop je solliciteert.
  6. Persoonlijke Motivatie: Schrijf voor elke sollicitatie een aparte motivatiebrief en laat zien waarom je geïnteresseerd bent in de specifieke werkgever en functie. Doe vooraf onderzoek naar het bedrijf en laat zien dat je goed geïnformeerd bent.
  7. Presentatie en Detail: Maak je CV overzichtelijk en gemakkelijk te lezen. Zorg voor een duidelijke structuur, vermijd spelfouten en houd je aan een consistente opmaak. Zorg er ook voor dat je contactgegevens volledig zijn en dat je CV consistent is met je LinkedIn-profiel en andere online platforms.
  8. SMART CV: Maak je CV SMART: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden. Dit betekent dat je concrete en meetbare doelen en prestaties benoemt die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

#CVTips #RecruitmentInsights #HRAdvice #CareerTips #JobSearch #CVWriting #RecruiterInsights #HRManagers #MKBRecruitment #CareerDevelopment #JobSearchTips #CVOptimization

Delen op social media

Blijf op de hoogte van tips, aanbiedingen en het laatste nieuws.

Gerelateerde blogs

Geen gerelateerde blogs gevonden
Sharon recruitment
× Hoe kan ik je helpen?